Reis naar San Diego

Donderdag 30 maart ging de wekker om vijf uur af en 24 uur later zou ik op een van de queensize bedden in mijn kamer in Good Nite Inn in San Diego neerploffen. Een probleemloze reis waarvan 11 uur geflankeerd door een Italiaanse DJ en een Nederlandse bioloog. De Italiaan uit Milaan ging een groep modellen muzikaal begeleiden tijdens hun shows in California. De bioloog werkt aan de universiteit van Cardiff en bestudeert de reukzin van insecten. Een wereld ging voor me open van metingen van stroompjes door zenuwbanen en het aan- en uitzetten van receptoren door een lichtsignaal. Het uiteindelijke doel is behalve de kennis hiervan ook manieren vinden om probleeminsecten zoals de Suzuki fruitvlieg en de mug de voet dwars te zetten. Deze bioloog vertelde over zijn tijd aan een universiteit in de VS en zijn wonen en werken in Wales.

Tijdens het uurtje naar San Diego zat ik in het vliegtuig naast een dame uit Michigan die op weg was naar een bruiloft van een neef. Ze reed heel graag paard, maar zou dat nooit doen zonder helm. Het is duidelijk: er was gelijk een klik.

Het hotel is eenvoudig, maar lijkt prima voor twee nachten. Het staat tussen het centrum en de luchthaven. De buurt wordt gedomineerd door een paar drukke wegen en veel tenten van grote restaurantketens. Er lopen hier heel wat zwervers rond en hier tegenover een etablissement Les Girls. Ik heb dit na mijn vermoeiende reis maar links laten liggen en heb alleen een van die grote bedden op mijn kamer uitgekozen.

Tot slot nog even de twee schurende foto’s. Een inspirerende fiets op een plastic bekertje in het vliegtuig. Hoewel inspirerend? Onderweg naar een fietstocht in een vliegtuig? Vliegen en al dat verpakkingsmateriaal rond het vliegtuigvoer helpt niet erg bij het behoud van die prachtige witte wereld op Groenland.

Een fietstocht door het zuiden van de V.S.

Jaren geleden ontstond het idee om een keer een lange tocht op de fiets te maken. Na twee bezoeken aan de VS werd de bestemming eigenlijk vanzelf ingevuld: een tocht van kust naar kust in de VS.
Na wat zoekwerk kwam ik terecht bij de organisator: Trans-America Cycling. Larry Love, oud docent geschiedenis, is vorig jaar begonnen met het aanbieden van deze tocht.

Ik ga proberen elke dag een kort verslagje te schrijven met als thema’s:
– de route van die dag
– mijn reisgezelschap
– het zuiden van de VS

De dagbeschrijvingen maak ik steeds op een nieuwe pagina. Verder is er een overzichtskaartje van de hele route.

Ik denk niet dat ik tijdens de tocht veel tijd zal nemen/hebben om op reacties te reageren, maar de site biedt de mogelijkheid om een reactie achter te laten. De verslagjes zijn in eerste instantie bedoeld om de indrukken van de reis voor mijzelf vast te leggen, maar ik hoop dat het voor mijn volgers interessant genoeg is om op deze manier af en toe een stukje met me mee te reizen.