Reis naar San Diego

Donderdag 30 maart ging de wekker om vijf uur af en 24 uur later zou ik op een van de queensize bedden in mijn kamer in Good Nite Inn in San Diego neerploffen. Een probleemloze reis waarvan 11 uur geflankeerd door een Italiaanse DJ en een Nederlandse bioloog. De Italiaan uit Milaan ging een groep modellen muzikaal begeleiden tijdens hun shows in California. De bioloog werkt aan de universiteit van Cardiff en bestudeert de reukzin van insecten. Een wereld ging voor me open van metingen van stroompjes door zenuwbanen en het aan- en uitzetten van receptoren door een lichtsignaal. Het uiteindelijke doel is behalve de kennis hiervan ook manieren vinden om probleeminsecten zoals de Suzuki fruitvlieg en de mug de voet dwars te zetten. Deze bioloog vertelde over zijn tijd aan een universiteit in de VS en zijn wonen en werken in Wales.

Tijdens het uurtje naar San Diego zat ik in het vliegtuig naast een dame uit Michigan die op weg was naar een bruiloft van een neef. Ze reed heel graag paard, maar zou dat nooit doen zonder helm. Het is duidelijk: er was gelijk een klik.

Het hotel is eenvoudig, maar lijkt prima voor twee nachten. Het staat tussen het centrum en de luchthaven. De buurt wordt gedomineerd door een paar drukke wegen en veel tenten van grote restaurantketens. Er lopen hier heel wat zwervers rond en hier tegenover een etablissement Les Girls. Ik heb dit na mijn vermoeiende reis maar links laten liggen en heb alleen een van die grote bedden op mijn kamer uitgekozen.

Tot slot nog even de twee schurende foto’s. Een inspirerende fiets op een plastic bekertje in het vliegtuig. Hoewel inspirerend? Onderweg naar een fietstocht in een vliegtuig? Vliegen en al dat verpakkingsmateriaal rond het vliegtuigvoer helpt niet erg bij het behoud van die prachtige witte wereld op Groenland.

4 antwoorden op “Reis naar San Diego”

 1. Wat een leuk verslag van je eerste dag! Ik kijk nu al uit naar je volgende blog. Maak je ook nog een vlog? πŸ˜‰ Plezier met het ontmoeten van de groep! Tot horens! Liefs, Karien

 2. Mooi dat de reis goed ging.Ik zou ( zijnde bioloog) even wachten op de rest van de groep voordat je bij Les Girls gaat kijken
  High Five, Luuk

 3. Dat zijn dan hopelijk niet de wegen waarlangs je moet gaan fietsen! Liggen alle tochtgenoten in dat motel met uitzicht op Les Girls? Hopelijk verschijnt de groep morgenvroeg fit aan de start! Leuke site dit: ik heb de routekaarten bekeken en ik vermoed dat je de Veluwe nog gaat missen (als groen op de kaart staat voor bos natuurlijk).
  Nou, laat die Yankees zien dat je uit fietsland Nederland komt! Veel sterkte en plezier!

 4. Hey Pierre, wat een leuk verhaal over die Mario ! zo ontmoet je bijzondere en originele mensen ! mooie start van deze bijzondere fietstocht.
  We gaan je volgen en wensen je veel fietsgenoegen.
  en we zullen jouw Dientje wel opvangen zo af en toe… πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.