De VS wordt een koninkrijk

Vanmorgen begon de dag al rond vijf uur. Ik voelde me redelijk uitgeslapen en heb de fiets in elkaar gezet. Even een probleem omdat ik niet wist wat de linker of de rechter pedaal was. Maar terwijl ik de mechanieker al aan het bellen was, bleken twee tekentjes bij een kwart slag draaien een D en een G te zijn. Franse pedalen dus gauche en droite.

Daarna op zoek naar een ontbijt. Ergens op een hogere muur had ik ”Italiaans ontbijt” zien staan, dus ik liep een eindje de straat in en vond dit tentje. Ik moet je bekennen dat ik de gouden letters eerst over het hoofd heb gezien.

Binnen trof ik de eigenaar en bestelde een croissant omelet kaas. Ik weet niet zeker of dit in de echte Italiaanse keuken thuis hoort, maar het smaakte prima. De inrichting was heel bijzonder. Een hoge tafel in het midden met vier krukken daar om heen, een bar en verder daar niets. Terwijl hij het eten klaarmaakte keek ik rond en zag dit aan de muur hangen.

Nadat zijn vrouw aan kanker was gestorven heeft hij een voetreis gemaakt naar Washington. Overal waar hij kwam is hij naar de burgemeester,  sheriff en andere notabelen gegaan en heeft hun visitekaartje met handtekening gevraagd. Aan het eind van de reis had hij er meer dan vijfduizend. Hij ging zonder iets op reis en was gekleed als zijn grote idool Charlie Chaplin. Deze Mario van Poolse komaf heeft eerst jaren in Rome gewoond (ouders gevlucht voor communisme).

Zijn tocht naar Washington en clowneske actie leverde bij Bush  (“die andere clown in het Witte Huis”) niets op. Hij heeft na zijn eerste contact met Trump het idee dat er nu wel wat mogelijk is. Hij werd helemaal enthousiast dat ik juist morgen begin met mijn tocht. Hij geeft morgen juist een feest omdat hij exact tien jaar geleden begonnen is met zijn tocht. Er moest dus een foto gemaakt worden van ons samen en hij gaat morgen iedereen vertellen dat onze ontmoeting geen toeval kan zijn. Wilde Lubach farao worden om zaken anders te krijgen, deze Mario heeft buttons laten maken met Mario for King of America. Ik ben nu de trotse bezitter van een van deze buttons en bevriend met de opvolger van Trump.

6 antwoorden op “De VS wordt een koninkrijk”

 1. Hoi Pieter,
  Als veelfietser kan ik dit blogje niet laten passeren. Leuk! Hopelijk kun je naast je vele gefiets soms nog ff iets typen. Afijn, ik zie dat wel. Het lol hebben in dit mooie avontuur is veel belangrijker. Veel geluk, lol en geen malheur toegewenst.

  Hartelijke fietsgroet vanuit Apeldoorn,
  Marcel vd Pol

  1. Dag Marcel,

   Leuk dat je de siste hebt gevonden. Elke dag probeer ik de pagina van iedere dag te vullen.

   Groet,

   Pieter

 2. Ha Peter, Je moet bovenaan de site op “verslagen per dag” klikken en dan op een datum klikken. Dan kun je zien wat hij op zijn eerste tochten al gezien en beleefd heeft. Hij schrijft iedere dag een stukje en voegt ook foto’s toe. Groeten!

 3. Ha die Pieter,

  Leuk jouw belevenissen te lezen; je bevindt je in een hele andere wereld daar. Geniet van deze avontuurlijke tocht!!
  Lieve groet Ruud&Elma

 4. Hoi Pieter,

  Wat een bijzonder avontuur deze Trans america fietstocht! Leuk om je verhalen -belevenissen te volgen. Veel geluk, plezier en goede “fietsbenen”. En ook zeer belangrijk een goede nachtrust zonder gesnurk… 😉
  Groeten uit Heerde van Luuk en Henriettee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.