Wie fietsen er mee?

Voor mij was een spannende vraag welke fietsers er op zo’n reis afkomen. Het was al duidelijk dat om vijftigers en zestigers zou gaan. Twee deelnemers vallen buiten deze doelgroep. Krista, dertig jaar, neemt samen met haar vader, Burt deel aan deze tocht. Ze is arts en gaat bezig met een specialisatie. Voor de liefhebbers geeft ze ’s avonds yoga. Burt,  68 jaar, was ondernemer en is nu onder andere bezig met regelgeving voor opleidingen van piloten. 

De andere buiten de leeftijdsgroep is Paul uit Nottingham U.K. Hij is 46 jaar en heeft net zijn winkels (candystores) verkocht en neemt op deze manier even een tussenjaar. Hij heeft iets vergelijkbaars eerder gedaan. 

Roommate Randy,  59 jaar, is net met pensioen als werktuigbouwkundige en komt uit de geboorteplaats van mijn onmisbare Trek. 

De Zwitser in ons gezelschap,  Nick, ook net met pensioen, werkte, zoals een Zwitser betaamt, bij een grote bank. Hij is gestopt als complianceofficer en beschouwt de laatste tien jaar als het minst plezierige deel van zijn carrière. Hij rijdt natuurlijk op een BMC met Ultegra DI2 en schijfremmen.

Onze twee 69-jarigen zijn Jim en David, beiden goede fietsers. David rijdt op een trike. Tom, gepensioneerde uroloog uit Florida is 64 jaar. Neil een leeftijdsgenoot woont eigenlijk in Japan en is consultant en vertaler. Dan, 59 jaar, jawel ook net met pensioen, heeft ook zijn eigen blog . Hij probeert geregeld treintjes op te zetten om de minder sterke fietsers uit de wind te houden. Tot slot is er de vijfenvijftigjarige David Bean  ook met een zeer geavanceerde elektronisch geschakelde fiets. Ja, Bonen zijn er ook overal.

7 antwoorden op “Wie fietsen er mee?”

 1. Geweldig Pieter, ben net even ‘bijgelezen’ en lees graag weer nieuwe verhalen. Wat een ontmoetingen al, en je begint net.

 2. Een gedachte die mij onwillekeurig bekruipt: wat heb ik toch verkeerd gedaan dat ik nog lang niet met pensioen ben, zoals zoveel anderen! Het is overigens niet de bedoeling dat je die vraag gaat beantwoorden hoor! Doe jij trouwens mee met de yoga? Werkt dat positief?

  1. De yogales heb ik een keer gevolgd. Kreeg last van mij knie en dat schijnt niet de bedoeling te zijn.

 3. Hoi Pierre, vandaag heb je de laatste dag gefietst….. het zal morgen en overmorgen wel heel raar zijn…. je moet vast afkicken, van de groep, van het fietsen , van het ritme van 7 weken..\
  maar : Vrijdag komt Gerdien aan !! fijne week nog samen !
  lieve groetjes, Johan en Anneke

  1. Je hebt gelijk:het vaste ritme is weg, weer even wennen zonder fietsen en fietsers. Vrijdag maakt de komst van Gerdien er weer echt een vakantie van.

 4. Hallo Pieter, ik heb je blog met veel plezier gevolgd. Complimenten dat je de oversteek hebt volbracht! Fijne tijd nog in the States met Gerdien. Nog evenement en je fietst weer door de Van Dommelenstraat 🚴🏻‍♀️ … Groet, Hanny

  1. Drankje voor de goede wensen. Ik fiets dan wel weer in de W.D. van Dommelenstraat, maar niet meer richting de Noordgouw…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.