Dinsdag 4 april

 

      km stijging daling
Brawley, CA to  Blythe, CA 140 680 569

Opnieuw een dag met een vertrek kort na zeven uur. Nu is het gelukkig niet zo koud. De zon schijnt weer uitbundig en de wind heeft zich bedacht en is nu fors tegen. Het eerste deel van de rit gaat door een vlak groen landbouwgebied. Wanneer de irrigatie ophoudt, is het weer onmiddellijk een woestijnachtige omgeving. Na wat klimmen gaat het gebied over in een duingebied en tenslotte rijden we tussen enorme zandheuvels.

We worstelden verder tegen de wind en ontmoetten een wandelaar die het land was overgestoken voor een goed doel. (ja weer eentje). Hij was op de terugweg en haalde geld op voor teruggekeerde soldaten met wie het niet goed gaat.

Na deze ontmoeting trapten we manmoedig de volgende miles weg. We kwamen door een lange aaneenschakeling van roling hills met daarin als prachtig waarschuwingsbord “Dips voor the next 4 miles”. Precies de bemoediging die we nodig hadden.

Rond Palo Verde was er weer voldoende water voor irrigatie en kwamen we in een groene vlakke wereld. De wind ging wat minder te keer en we koersten zonder problemen door dit Hollandse landschap naar Blythe.