Donderdag 6 april

      km stijging daling
Quartzsite, AZ to  Wickenburg, AZ 155 812 479

Randy en ik hebben de reputatie (te) laat te zijn bij het vertrek. We zijn inderdaad de laatsten die onze koffers inleveren en vertrekken. Vandaag hebben we ons leven gebeterd en waren twee minuten voor zeven (om zeven uur moest iedereen bagage hebben ingeleverd) klaar voor vertrek.

Het ontbijt in het hotel was erg mager en we besloten eerst langs te gaan bij McDonald’s. Een echte sinaasappelsap en een eggcheese  muffin. Ik weet dat ik op dit punt een nieuw record heb gezet: nog nooit zo vroeg bij de Mac geweest. Gezond eten blijft hier overigens behoorlijk lastig.

Na ons ontbijt weer de snelweg op. Daar mijn tweede dagrecord: nog nooit zo vroeg een lekke band gehad. Zelfde type lekke band als gisteren, dus toch langer zoeken naar de oorzaak. Het bleek een minieme ijzersplinter te zijn vermoedelijk afkomstig uit een radiaalband. Er liggen hier heel veel resten van kapotgereden autobanden op de vluchtstrook waar wij rijden. De lekke band leverde mij overigens een biertje op, omdat ik hierdoor Burt gisteren de kans gaf voor mij aan te komen. Merknaam van het biertje: Fat Tire. De letter l ertussen maakt een wereld van verschil.

De tocht ging vandaag veel door Lucky Luckland. Mooie landschappen met kaarsrechte wegen er doorheen. De wegen zijn vandaag, afgezien van de start op de Interstate,  niet erg druk. Op een van de vluchtstroken van de wegen waar we rijden, zie ik opnieuw een stuk band liggen. Tenminste dat denk ik, maar het blijkt een zonnende slang te zijn van zeker anderhalve meter. Net voor mijn band schiet hij weg.

Ergens tijdens de rit hoor ik Randy, die standaard in mijn wiel rijdt en zo probeert de conditie op te krikken, ineens praten. Het blijkt een achteropkomende fietser te zijn. Deze solorijder maakt een vergelijkbare tocht als wij doen. Chris, uit Sliedrecht, rijdt elke dag ongeveer 100 km. Zijn vrouw rijdt in een camper en begeleidt hem op die manier. Tja in niet elk huwelijk is deze constructie mogelijk.

Het is vandaag heet met niet al te veel wind. Het zitvlak begint aan te geven dat het niet helemaal niks is wat er van hem gevraagd wordt. Maar even kijken of hij morgen snapt dat de komende weken niet anders zullen zijn.