Vrijdag 7 april

      km stijging daling
Wickenburg, AZ to  Apache Junction, AZ 151 332 418

Op de paklijst voor deze tocht stonden ook nadrukkelijk oordopjes. Uit eerdere tochten wist ik vanzelfsprekend dat er ook fietsers zijn die snurken. Mijn kamergenoot had zich de eerste nachten wel wat laten horen, maar het was nu dramatisch. Blijkbaar speelde er een allergie bij hem. Vanmorgen was de conclusie dat we beiden nauwelijks hadden geslapen door zijn gesnurk: hij omdat hij ongeveer rechtop had gezeten om het gesnurk te voorkomen, ik omdat mijn oordopjes dit aantal decibellen niet konden verwerken.

Wat onuitgerust begon ik aan de tocht door het gebied rond Phoenix. Ik wist dat dit een belangrijke grote stad in Arizona was, maar realiseerde me niet hoe uitgebreid zo’n stad is. We reden ongeveer 100 kilometer door stedelijk gebied. De route probeerde de grote verkeersaders te vermijden en we reden dus veel door wijken met huizen zoals je ze in Amerikaanse series als Breaking bad ziet. Verder reden we langs allerlei kanalen en andere waterwerken. In dit gebied is het vooral droog, maar als het regent, komt er zo veel water uit de bergen (fastfloods), dat alles dreigt te overstromen. Er liggen hierdoor enorme rivierbeddingen met dijken, zeg maar de Gele Rivier om in Heerder termen te blijven.

Na een tocht in rustig tempo en vele stoplichten kwamen we in ons motel. Dit keer een wat ouder motel met de parkeerplaats voor de deur. De meeste nachten slapen we in motels van ketens als Best Western, Super 8, Quality Inn enz. Overal met fietsen op de kamer, want je reisgenoot mag je niet uit het oog verliezen.