Zaterdag 8 april

      km stijging daling
Apache Junction, AZ to  Globe, AZ 92 1223 637

De wifi in mijn kamer is weer niet erg goed,dus ik zit in de lobby om aan dit verslag te werken. De radio die aanstaat laat al een uur niets anders horen dan een man die hele verhalen uit de bijbel voorleest. De receptioniste geeft dat ze dit op haar Kindle heeft staan er hier graag naar luistert.

We hadden vandaag onze eerste echte bergrit. De introductie door Larry gaf aan dat we de tocht niet moesten onderschatten. Vooral  een deel van de klim door een tunnel (6%)  gaf hem wat zorg. De route ging weer over een redelijk drukke highway. De strook waar je als fietser moet rijden, varieerde erg in breedte en kwaliteit van het wegdek. Af en toe was er een vangrail, maar die is zo aangelegd, dat iedere keer aan het eind er geen zijstrook overblijft. Goed oppassen dus en  veel heen en weer sturen over de witte lijn.

De klim was niet erg zwaar en ik genoot van de mooie omgeving.

Na een lange afdaling (dus voor mij geregeld in de remmen) kwamen we Miami (Arizona) binnen. Randy zag een bord BBQ bij een garage waar vrachtwagens werden gepoetst en ook van binnen spic en span gemaakt. De eigenaar van deze merkwaardige combinatie Diamond Shine en Joe’s ribs bleek Joseph Miller te zijn. Hij had naast de garage een tentje staan waar hij het eten klaarmaakte. 

De keuze was beperkt en we kozen voor een broodje pulled pork, patatosalad en pickles. Met drinken erbij kwam deze lunch ons op $6. Van mijn bewuste en verantwoorde eetgewoonten blijft hier weinig over. Het smaakte heerlijk en toen we Joe het een en ander vroegen, kwam hij erbij zitten de poetslap van het autopoetsen nog in de hand. Hij bleek uit Alaska  te komen, maar zijn vrouw hield het daar in de donkere, deprimerende maanden niet meer uit. Hij vond het leven daar schitterend. In zijn tienerjaren bleek hij een groot baskerbaltalent. Hij had zijn contract goed en wel op zak, toen hij  basketbalspelend zijn knie zo blesseerde, dat hij nooit meer kon spelen. Hij had veel vertrouwen in de sportieve ontwikkeling van zijn zoon (nu 9 jaar). Hij leek nog langer te gaan worden dan Joe.

Na deze leuke ontmoeting en prima maaltijd was het nog maar een kleine afstand naar Globe.