Woensdag 12 april

      km stijging daling
Lordsburg, NM to Deming, NM 100 149 127

De stijging vandaag was maar een peulenschil vergeleken bij de prognose. Omdat onze route niet de officiële  route van Adventure Cycling volgt deze paar dagen, was er maar een stijging van goed 100 meter. De aanpassing betekende verder dat we een groot deel op de Interstate reden. Het viel mee met de drukte, de vluchtstrook werd na een kilometer of tien goed van kwaliteit en de meeste vrachtwagens schoven naar de linkerbaan wanneer ze ons passeerden. De wind was vandaag weer in ons voordeel. 

Na 40 km passeerden we de Continental Divide, de waterscheiding van de afstroom naar de Stille oceaan en de Atlantische oceaan. Elders in de VS ben ik hem eerder tegengekomen op hoge passen in de Rocky Mountains, maar hier was het slechts een onmerkbaar knikje in de weg.

We bleven op een soort hoogvlakte door de woestijn rijden. Af en toe was er meer begroeiing met wat gras en een enkele koe liet zich zien. Sommige stukken land waren helemaal geel van de bloemen.

Aan de oproep om vooral rundvlees te eten, heb ik vandaag geen gehoor gegeven. De lunch was vegetarische spaghetti met paddenstoelen, het diner een uitgebreid saladebuffet, kortom eindelijk een dagje zonder vlees.

De geschiedenis van gisteren herhaalde zich: Randy plotseling niet achter mij. Nu bleek hij een ander probleem met de fiets te hebben. Tijdens het fietsen was plotseling de linkercranck van de fiets gekomen. De pedaal en crank hingen nog aan zijn voet vast. Na montage bleek steviger gereedschap nodig te zijn om de pedaal weer echt goed vast te kunnen zetten. Toen dat door Larry gebracht was, konden we zonder probleem naar het motel.

Vijftigers en zestigers kunnen zich vermoedelijk de gevreesde Hollandse ziekte nog herinneren uit de tijd van de strijd tegen de plaatsing van de kruisraketten in Nederland. Ik vrees dat ook ik, zij het door een totaal andere variant, besmet ben door Holanditis. Gerdien heeft me vlak voor vertrek een paar prachtige retro wielrenhandschoenen gegeven in de kleuren rood, wit en blauw. Het zijn van die opengewerkte handschoenen. Zie hieronder het beeld van deze ziekte.