Vrijdag 14 april

      km stijging daling
Las Cruces, NM to  Clint, TX 113 216 259

Vandaag zouden we weer een groot deel van de dag door een grote stad, El Paso, rijden. We begonnen zoals we gisteren eindigden: door kilometers pecannotenboomgaarden. Daarna werd het landschap anders met veel akkers met graan en andere gewassen. Het ochtendlicht was schitterend en de bergen rondom de vallei van de Rio Grande staken prachtig af tegen de lucht. 

Bij onze eerste SAG ontmoetten we Chris van Wijk weer, de fietser uit Sliedrecht. Hij zal samen met ons proberen de doorsteek door de stad te maken. Via een aantal buitenwijken kwamen we terecht op een aantal grote verkeersaders. We hadden besloten om als deel van de groep bij elkaar te blijven om met elkaar de wat lastige route te kunnen volgen. De auto’s houden over het algemeen goed rekening met ons als fietsers. We kwamen in de oude, wat verkeersluwe binnenstad waar het prettig fietsen was.

Weer aan de rand van de binnenstad gebruikten we de lunch in een Mexicaans tentje. Het zag er niet uitnodigend uit, maar het eten was er heerlijk. Vooral de milkshake met  (verse) mango was perfect. Het menu was alleen in het Spaans waarbij ik wat Amerikanen kon helpen met de vertaling. Voor zover ik weet ben ik de enige die een beetje Spaans kan spreken. Wel bijzonder voor een samenleving met zoveel Spaanstaligen.

Het laatste deel van de rit was weer langs een vrij drukke weg in een niet bijzonder landschap.

Vandaag werd ik verder ingewijd in de eetcultuur van de VS. Ik werd getrakteerd op een turtle icecreambar: een soort magnum maar daar nog weer extra karamelsaus in en dit alles in een solide formaat. Er werd ook gesproken over allerlei andere zoete lekkernijen als oreos en dergelijke.  Schijnen allemaal stuk voor stuk verslavend en vreselijk ongezond te zijn. We gaan het meemaken. 

Uitzicht vanaf onze kamer.