Zaterdag 15 april

      km stijging daling
Clint, TX to  Sierra Blanca, TX 116 433 193

Best Western maakte zijn naam niet helemaal waar. Gisteren bij aankomst bleek onze kamer nog niet schoongemaakt, dus we kregen promotie van de tweede naar de derde verdieping. Toen ik de gang inliep, rook het daar naar sigaren,  maar dat leek me verwonderlijk, omdat alle hotels waar we geweest zijn tot nu toe, geheel rookvrij waren. ’s Avonds merkte Randy  dat het op de gang erg naar sigarettenrook rook (beetje raar dubbelop, in het Engels smoke en smelled). Hij telefoneerde naar de receptie en ging daar even later zijn beklag doen. Het bleek dat in een paar kamers op onze verdieping geen rookverbod gold. Randy maakte zich hier behoorlijk boos over en meldde dit vanmorgen ook bij Larry. Larry vond dat we helemaal gelijk hadden en betaalde ons de nacht terug. Hij zou dit verder met het hotel regelen.

Vanmorgen vertrokken we weer kort na zeven uur. Het was een rit in een gebied waar de irrigatiekanalen door de Río Grande werden gevuld. Een relatief vlak gebied met veel akkerbouw, waaronder katoen. We reden over een rustige boerenweg.  

Af en toe staken er wat kwartels over en twee keer een roadrunner. Leuk gezicht om zo’n tekenfilmfiguur te zien oversteken. (beep,  beep). Vandaag ook de eerste ervaringen met honden, maar het bleef bij de categorie blaffende honden die met ons meerenden. 

De laatste 30 kilometer ging over een oude Interstate. De nieuwe lag ernaast, waardoor wij het rijk alleen hadden op deze weg. Alleen het geluid van de nieuwe Interstate ontnam iets van ons fietsgenot.  We reden door een kleine bergketen en met de wind vol in de rug, was het goed te fietsen.

Randy heeft een drietal fietsters voor gevaarlijke situaties behoed. Bij aankomst in Sierra Blanca gingen we eerst een broodje eten bij Subway. Terwijl we daar zaten, kwamen er drie fietsters van ongeveer 25 jaar binnen. Zoals dat gaat tussen fietsers ontstaat er onmiddellijk een gesprek over zaken als: waar fiets je naartoe?, waar ben je vandaag begonnen?,  waar kom je vandaan? enz. Deze drie dames bleken dezelfde route te fietsen als wij, maar dan in omgekeerde volgorde. Ze waren nu 42 dagen onderweg en hoopten in 66 dagen de hele route te kunnen doen.  Zij reden met alle bagage op de fiets en kampeerden bijna altijd. Zij hadden vandaag dus stevige tegenwind. Het is voor de windgoden lastig om het alle fietsers naar de zin te maken. Na elkaar een goede reis gewenst te hebben, liepen we naar buiten en keken nog even naar de met bloemen en vlaggen versierde fietsen. Bij een van de fietsen stond de voorband op barsten:een enorme bult in de buitenband. Randy liet het zien en ze bedankten hem voor zijn oplettendheid. Ze zouden de band onmiddellijk verwisselen, dat deed Randy dan weer niet, want avontuurlijke fietsters moet je het avontuur niet ontnemen.

Net nadat we weg waren,  gingen een paar anderen van onze groep ook bij Subway eten. Ze troffen dezelfde meisjes en ridderlijk als ze zijn, boden ze aan de band te vervangen “because they  were to tired  to change the tire” .