Maandag 17 april

 

      km stijging daling
Van Horn, TX to  Fort Davis, TX 130 635 393

Het gevreesde drieluik is begonnen. Na de korte rit van gisteren staan er drie dagen van respectievelijk 81, 109 en 90 mijl op het programma. Zodra het licht is, zullen we steeds proberen te vertrekken.

De dag begint voor Burt en Randy met een onaangename verrassing: allebei een lekke band door zo’n miniem ijzerdraadje van een kapotte vrachtwagenband.  Iedereen is op tijd weg en dan volgt een traject van bijna 80 km met een behoorlijke bries op de kop en geregeld vals plat. Een combinatie die het behoorlijk pittig maakt op de lange rechte weg. Ruim 35 kilometer reden we op een weg waarvan de helft is afgezet wegens werkzaamheden. We hebben overigens geen wegwerker gezien..

Na deze 80 km ontmoeten we een fietser die heel de VS doorkruist.  Hij is in januari vertrokken en heeft met zijn vrouw afgesproken tegen kerst weer thuis te zijn. Hij denkt dan ongeveer 19.000 km gereden te hebben.

Na deze ontmoeting komen we op de eerste landweg door een steeds bergachtiger terrein. Een schitterende weg waar we zelfs vier antilopen zien en een groep gieren die een dood gereden konijn aan het verorberen zijn.

Na deze mooie tweede helft, komen we in Fort Davis, een klein stadje waar betrekkelijk veel historische gebouwen zijn blijven staan. We logeren in een klassiek hotel, een betere ervaring dan de motels waar we tot nu toe hebben overnacht. We eten hier duidelijk luxer dan we gewend zijn en ik heb een heerlijke moot zalm voorgeschoteld gekregen.

Voor het eten ben ik nog even het buurtje bij het hotel ingelopen.

Daar trof ik onder andere dit bord aan.

Rare jongens die Texanen.