Dinsdag 18 april

      km stijging daling
Fort Davis, TX to  Sanderson, TX 174 412 1052

Zo ziet het begin van een fietstocht er uit waarbij we net na zonsopgang (om half acht) zijn vertrokken. Ook vandaag begint zoals gisteren geëindigd is: we rijden door een prachtig berggebied. We maken ons allemaal wat zorgen over de lengte van de tocht, maar een groot deel van de dag gedraagt de wind zich goed en per saldo dalen we beduidend meer dan we stijgen. Het laatste stukje is pittig Door de wind die opsteekt en het grove wegdek (chip and seal ).

Bij de eerste SAG worden we verwelkomd met verse donuts. Ook met dat deel van de eetcultuur maak ik kennis. Ik moet bekennen dat ze veel beter smaken dan de slappe ringen die je in Nederland gewend bent. Na deze SAG rijden we naar Marathon, nu geen 42 km maar 30 miles. We rijden een stuk over de Holland avenue. Ook dit maakt mijn dag een stuk dragelijker dan verwacht.

Bij de laatste twee SAGs blijkt fietsen minder natuurvriendelijk dan verwacht. In beide gevallen heeft een vogelpaar bedacht het nest onder het afdakje van de picknickplaats te maken. De vogels vliegen geagiteerd in het rond. In het nestje op de foto zitten al piepkleine jongen.

We komen aan bij ons motel waar we een kamer met ons drieën moeten delen. Een oud motel maar het is daar verder goed toeven.