Donderdag 20 april

 

      km stijging daling
Comstock, TX to Del Rio, TX 48 146 308

De wind stond nog steeds behoorlijk in de verkeerde hoek. De afstand was vandaag beperkt dus we hoefden niet extreem vroeg weg. De schade van gisteren was voelbaar, maar de hersteltraining deed de stijve spieren al snel vergeten.

Zodra we ons motel uit waren, stond er een bord dat er aan de weg gewerkt werd. Niets bijzonders want ik schreef al eerder dat dit soms over lange afstand het geval kon zijn. Het wegdek bleek ongelofelijk ruw te zijn. Er was een nieuwe laag chip seal aangebracht, maar nog niet afgewerkt. Er zijn volgens mij twee verklaringen. De Amerikaanse bond van wegwerkers had besloten ons  gratis een totale massage aan te bieden. De Amerikaanse bond van wegwerkers vond een rit van nog geen 50 kilometers iets voor watjes en had besloten een extra handicap voor deze tocht in te bouwen. De foltering duurde ongeveer 15 kilometer, met een onderbreking bij een controlepunt van de grenspolitie waar het wegdek zo glad was dat er scherpe foto’s gemaakt konden worden van alle passanten.
Een citaat uit Wikipedia over chipseal: The rough surface causes noticeable increases in vibration and rolling resistance for bicyclists, and increased tire wear in all types of tires.

We passeerde een groot stuwmeer. Onze weg ging met een lange brug over een van de uitlopers van dit meer. Onze binnenkomst in Del Rio was zoals in alle eerder bezochte steden: een lange aaneenschakeling van shopping-malls, benzinestations, autodealers, motels en eindeloos veel eetgelegenheden van de bekende fastfoodketens.

Nu eerst de lunch, dan wat kleren wassen, op zoek naar een goed snoertje om bestanden te kunnen uploaden en dan lekker uitrusten.