Woensdag 26 april

      km stijging daling
Austin, TX to  La Grange, TX 132 734 889

We moesten eerst weer Austin aan de goede kant achter ons laten. Dat betekende dat we een kleine twintig kilometer door een hier en daar drukke ochtendspits heen moesten, maar dat leverde niet teveel problemen op. Wat wel nieuw voor ons was, was de hoge temperatuur om 7 uur ’s morgens: 23 C. We hadden in het weerbericht al gehoord, dat het een warme dag zou worden. 

De kern van de rit was een stuk van 15 kilometer door twee staatsparken met een aaneenschakeling van felle korte klimmetjes (soms boven de 15%). Er was een alternatief met weinig klimmen,  maar de rit door het gebied beloofde veel goeds.

Zes jaar geleden had in dit gebied een enorme bosbrand gewoed, waardoor nu alle hoge bomen verkoold tussen de nieuwe begroeiing staan. Het zal niets met nog nagloeiende grond te maken hebben,  maar de hitte tijdens de klimmetjes was groot. We reden in mooie natuur en de  uitzichten waren prachtig.

De rit naar La Grange werd behoorlijk afzien door de hoge temperatuur (34 C in de schaduw). Het zal wel passen bij deze plaats. Het nummer van ZZ Top over La Grange is ook nogal heet van toon.

Randy kreeg vanmorgen van zijn vriendin te horen dat er was ingebroken in zijn huis. Zij past daar op zijn huisdieren. Een steen door de ruit, een greep in haar tas en weg waren ze. Grote consternatie en zij durft niet meer in het huis te blijven. Het is blijkbaar van alle plaatsen.