Vrijdag 28 april

      km stijging daling
Navasota, TX to  Shepherd, TX 124 734 776

Vanmorgen  stapten we net als eergisteren in de sauna.  Het was hetzelfde broeierige begin met opnieuw temperaturen om 7 uur van boven de 20 C. Wel stond er een behoorlijke wind, maar die stond redelijk gunstig. Alleen de laatste 15 kilometer hadden we daar echt hinder van. Rond 12 uur zaten we al boven de 30 C.

Opnieuw een glooiend landschap, maar nu een behoorlijk deel door een mooi naaldbos. Na het bos kwamen we in een gebied met minder luxe ranches en veel wat rommelige huizen.

Ik schreef al eerder dat je meer dode dan levende dieren ziet. Twee dagen geleden hadden we het geluk een wolf te zien oversteken, tenminste iets anders kon het, na zoeken op het internet, volgens ons niet zijn. Een groot deel van de overstekende dieren lijkt de overkant niet te halen. Naast slangen liggen er allerlei zoogdieren van groot tot klein. Deze lag aan de kant van de weg.

Het nieuws staat vanmiddag in het teken van de nieuwe raketlancering door Noord Korea en het weer voor morgen. Het eerste is hier echt een item,  want de overtuiging is dat vroeg of laat de VS zal ingrijpen. Het tweede is voor fietsers in het bijzonder altijd een belangrijk item. Maar de verwachtingen voor morgen zijn ronduit slecht voor bepaalde streken.  De wind waar we vanmiddag tegenin fietsten brengt heel warme en vochtige lucht naar het noorden, waar vandaan een koufront in aantocht is. De botsing gaat zorgen voor mogelijk orkanen, zwaar onweer en veel neerslag. Hier lijkt het zich te beperken tot een onweersbui morgen in de middag. Morgen dus weer vroeg op en na een relatief korte rit hopelijk droog over. Ja ik blijf een mooi weer fietser.