Zaterdag 29 april

      km stijging daling
Shepherd, TX to  Silsbee, TX 97 253 282

Het was natuurlijk de goden verzoeken: vandaag in mijn TC Heerde kleding fietsen. Op een dag dat stevig weer wordt voorspeld, moet je zeker geen associaties mogelijk maken met het weer in Nederland. Natuurlijk we hadden de statistieken van de weervoorspellers aan onze kant. Elk uur zou de buienkans vanaf 10% om zeven uur met 10% groeien. Om negen uur barstte het los: wind, striemende regen en onweer. Na een paar kilometer vonden we een afdak en konden we de bui laten uitrazen. Niel overigens, die wat achteraan reed, heeft geen druppel gehad. Over weervoorspellers en een TC Heerdeshirt gesproken!

De rest van de rit hebben we gebuffeld over een kaarsrechte weg (meest door een bos) om eventuele nieuwe buien voor te zijn. Toen ik rond half twaalf Silsbee binnenreed, begon het weer te spetteren, maar dit zette niet door.  Een groot deel van de middag in de weer geweest met onderzoek van een ontstoken ooglid en het krijgen van de medicijnen hiervoor. Toch verrassend te zien dat het medische circuit in de VS niet gelijk staat aan modern en efficiënt. Alleen de in rekening gebrachte bedragen zijn duidelijk exemplarisch voor (het ontbreken van) de marktverkenning.  Meer dan $100 voor een tubetje oogzalf. 

Bij het binnenrijden van Silsbee zag ik dezelfde type bordjes dat ik in vele andere plaatsen heb gezien. Het zijn een soort affiches om binnen een schoolbestuur gekozen te worden. Ik heb nagevraagd bij Larry, zelf oud docent, of dit gebruikelijk is en hij gaf aan dat ouders heel graag mee bepalen wat er op school gebeurt. Ik ben benieuwd hoe Marco de volgende verkiezingen op de Noordgouw in goede banen leidt.

Deze nacht slapen wij in een zogenaamde jacuzziroom.  De eigenaar had de reservering zoek gemaakt en moest alle zeilen bijzetten om genoeg slaapplaatsen te regelen.