Donderdag 4 mei

 

      km stijging daling
New Roads, LA to  Amite City, LA 148 749 739

Afgelopen nacht heeft het nog behoorlijk geonweerd met behoorlijk wat regen. We waren erg benieuwd of er nog wegen gedeeltelijk onder water zouden staan. Gelukkig viel dat erg mee, een enkele plas, maar voor de rest redelijk droge wegen. Vanmorgen bleek opnieuw dat weervoorspellingen, zelfs in de VS, slechts een beperkte waarde hebben. Een regenkans van 15% betekende bij vertrek gewoon: regen. Na de EggMcMuffin was het bijna droog, dus we stapten op en hebben slechts een paar spatjes gehad tijdens het eerste uur. Voor de rest was het bewolkt en koud.

De brug over de Mississippi bij New Roads

Dit gebied in het zuiden van Louisiana bij de Mississippi zou nu temperaturen van boven de 25 C moeten hebben, maar vandaag is het niet meer geworden dan een graad of 15. Nu moet ik voorzichtig zijn met deze uitspraken, want ik weet dat in Nederland op dit moment een dergelijke temperatuur voor diepteinterviews zou zorgen over het geluk dat doorsneemensen voelen bij dit ongekende metereologische hoogstandje in de eerste week van mei 2017.

De route ging vandaag over het algemeen over mooie wegen door een glooiend bosrijk gebied. Het aantal hoogtemeters was duidelijk meer dan voorspeld, maar voldoende sneheid in de  afdaling zorgde voor het probleemloos klimmen op de volgende korte helling.

Ook morgen staat er een lange rit op de rol. We rijden weer een stuk afwijkend van de Adventure Cycling route, om weer bij een plaats te komen die een redelijk motel in de aanbieding heeft. Het motel van gisteren zat wat dat betreft echt op de grens: niet fris, kleine kamer en een koelkast die zo vreselijk stonk dat we ons afvroegen wiens lijk daar door de vorige motelgast was achtergelaten.