Vrijdag 5 mei

      km stijging daling
Amite, LA to  Wiggins, MS 177 902 871

Vandaag de op een na langste rit van de hele tocht. Het begon koud (ongeveer 10 C), maar helder. Het was het begin van een prachtige fietsdag. Na een eerste stuk langs een drukkere weg, belandden we op mooie rustige landwegen. Het landschap was mooi en deze foto nam ik, omdat het me deed denken aan de Veluwe. Een groot deel van deze dag reden we door dit soort bosgebieden.

De wind werd steeds krachtiger., maar zat redelijk in de goede hoek. De afstand was dan ook goed te doen, ondanks de vele klimmetjes en de straffe tegenwind in de laatste kilometers.

Een goed moment, nu er nog tien etappes resten, om een tussenbalans op te maken. Ik zal proberen een idee te geven hoe ik er nu aan toe ben. Hoewel de onderstaande foto een hoog Peppi en Kokkie gehalte heeft, zijn Larry en Chuck er in geslaagd een prima reis met een prima verzorging te organiseren. Ze denken in alles mee en proberen ons als fietsers zoveel mogelijk in de watten te leggen.

De reis voldoet wat betreft de zwaarte goed aan mijn verwachtingen. De lengte van de ritten en de zwaarte van de klimmen zijn goed te doen. Wat het zwaar kan maken zijn de wind en de temperaturen, die met name in het eerste deel hoger dan normaal waren. Ik vind het heerlijk om elke dag weer op te stappen en een nieuwe rit te maken. De tochten op de shoulder van een drukkere weg of over slecht wegdek (of een combinatie van die twee) zijn niet fijn. Zodra we weer op rustige achterafweggetjes rijden, kan ik veel meer genieten. Het weken optrekken met een groep bevalt me tot nu toe goed. Het zijn gemiddeld genomen echt vriendelijke fietsers waarvan je met veel een goede band opbouwt. Ik heb het zeker met mijn kamergenoot goed getroffen.
Mijn lijf houdt zich goed. Pijntjes die ik vreesde, zijn voor een groot deel uitgebleven. Het zitvlak houdt zich prima. Ondanks de soms niet optimale nachtrust, voel ik me niet uitgeput.
Natuurlijk mis ik Gerdien en de meiden, maar Gerdien elke dag even spreken, maakt veel goed. Nog  twee weken en dan haal ik haar in Orlando van het vliegveld om samen een week Florida te gaan bekijken. Gelukkig krijg ik Jurre en Matteo geregeld via WhatsApp te zien, want in twee maanden verandert er veel bij hen.