Zaterdag 6 mei

Dag 36

      km stijging daling
Wiggins, MS to  Pascagoula, MS 93 251 307

De eerste kilometers gingen weer terug langs de route zoals we gisteren waren aangekomen. Omdat een deel van deze drukke weg geen shoulder heeft, vond Larry dat iedereen geshutteld moest worden. We werden na zo’n zes kilometer weer op eigen wielen gezet en volgden een rustige weg (wel vierbaans) onder prima omstandigheden (meest gladde weg, een beetje rugwind en in het zonnetje). Na de tweede SAG kwamen we in het drukke verkeer rond de kust. We reden zo’n dertig kilometer op een weg waarlangs een aaneenschakeling van malls, fastfood restaurants en autodealers. Het blijft voor mij niet te begrijpen hoe zo’n vreselijk lelijk concept overal de norm blijkt te zijn. Alles is gebaseerd op de bereikbaarheid met de auto en nergens lijkt over iets als welstandscommissie nagedacht te zijn. Zodra je van deze grotere wegen af gaat zie je dat ook de huizen (vaak van hout en min of meer uitgebouwde woonwagens) zonder structuur ergens gedropt lijken te zijn. Natuurlijk er staan ook prachtige solide huizen op soms schitterende plekken.
Ongeveer 15 kilometer voor ons overnachtingsadres, ligt er een natuurpark: Gulf Islands National Seashore. Een groene oase te midden van al die wegen. We zijn dit park in gefietst en kwamen uit bij een inham van de Golf van Mexico.

Onze bejaarde fotograaf, waar ik een tijdje mee had staan praten, had helaas zijn vinger iets voor de lens.
Na dit groene uitstapje nog even op de fiets en over een enorme brug over de Pascagoulariver naar het motel in de plaats met diezelfde moeilijk uit te spreken naam.
Morgen is het nog onduidelijk of we de geplande route kunnen volgen. De veerdienst die we morgen nodig hebben , lag er vandaag uit vanwege technische problemen. We zullen zien wat het morgen wordt.