Zondag 7 mei

      km stijging daling
Pascagoula, MS to  Orange Beach/Gulf Shores, AL 119 102 117

Toen ik de vraag stelde: who pays the ferryman (BBC serie uit de jaren 70), was er bij geen van de fietsers of de begeleiding een reactie van herkenning. Ook Paul uit Engeland, kon dit niet plaatsen. De reactie van Larry was dat zij zouden betalen. Zo zie je maar dat de associatie bij woorden en zinnen voor een belangrijk deel worden bepaald door het eigen referentiekader.
Ja vandaag zouden we een stukje gaan varen. Een groot deel van de route ging over een smalle landtong, lange bruggen en een stukje water. Het was een mooie route onder prima omstandigheden. Het was zondag, de wegen waren rustig en sommige kerkjes leken vol.
Na de eerste 15 kilometer reed Randy lek. Het wisselen van de band ging redelijk snel, maar we kwamen toch als laatsten aan bij de eerste SAG. Normaal gesproken hebben we op dat punt al een aantal fietsers ingehaald, want op de een of andere manier is het ons nog zelden gelukt om niet als laatsten te vertrekken. Vandaag hoefden we ons dan ook niet te haasten, want de inmiddels weer gerepareerde veerboot zouden we om 12.30 uur nemen. Bij de eerste SAG hoorden we dat we (als het mogelijk was) toch om 11 uur de ferry zouden nemen. De boodschap was helder: er moest een tandje worden bij geschakeld. Het lukte ons om (met zelfs een kleine fotostop) op tijd te zijn voor de boot.

Iedereen van ons kon mee met deze boot en we hadden een heerlijke overtocht.

We zijn nu aangeland in wat door sommige mensen uit de VS wordt aangeduid als de Redneck Riviera. Pal aan het strand staan hier allemaal (luxe) hotels en appartementsgebouwen. In een van die gebouwen zitten wij. Onze kamers zitten niet aan de strandzijde helaas (zou nog $100 meer per nacht zijn). Morgen zal ik wat foto’s van de omgeving in het verslag opnemen.