Dinsdag 9 mei

      km stijging daling
Orange Beach/Gulf Shores, AL to  Milton, FL 97 288 279

De aanduiding van de plek waar we de afgelopen dagen sliepen, riep bij mij allerlei associaties op met oorlogen. Denk aan de Golfoorlog en Oklahoma Beach. Nu is dit strand ter ere van mijn komst Orange genoemd en deze Golf is weer een andere, maar de associatie is er niet minder om.

Onze tocht vandaag kwam dan ook niet onverwacht in een militair kader te staan. We zouden de stad Peniscola kruisen en deze stad bevat een grote militaire basis. Op deze basis worden alle vliegers bij de marine opgeleid. Op het terrein van de basis is ook een luchtvaartmuseum gevestigd met de nadruk op de geschiedenis van de vliegende marine. Met een piloot en een ouddocent aan de militaire academie in ons midden, lag een bezoek voor de hand. Na een check van onze papieren werden we toegelaten tot een deel van de basis.

We kregen een rondleiding van een ongeveer 75-jarige vrouw die voor defensie had gewerkt en daarnaast zelf piloot was. Een aantal hallen was gevuld met allerlei historische vliegtuigen en helikopters waarmee de marine had gevlogen.Bij het eerste vliegtuig was het al raak: een Fokker. De naam Orange Beach kreeg nog meer kleur.

Onze tocht ging vandaag voor een belangrijk deel langs de Golf van Mexico of baaien die daarmee verbonden waren. Nu hebben we intussen de Golf vaarwel gezegd.

Vroeg in de rit kwamen we Florida binnen, onze laatste staat voor de laatste week. De temperaturen lopen weer behoorlijk op, dus we zijn blij met niet al te lange tochten deze week.