Woensdag 10 mei

      km stijging daling
Milton, FL to  DeFuniak Springs, FL 108 388 336

Vandaag had ik weer zo’n heerlijk thuis gevoel. We redden over een traject van een vroegere spoorbaan. Het is en blijft natuurlijk VS, dus de breedte was ongeveer twee keer zo groot als die van ons Heerder spoorlijntje.  Nu is het natuurlijk raar blij te zijn met een afgedankte spoorlijn. De spoorwegen hebben de ontwikkeling van de VS mogelijk gemaakt. Er is een Amerikaanse historicus (Robert Fogel 1964) geweest die heeft geprobeerd het belang van de spoorwegen aan te tonen, door uit te gaan van het tegenovergestelde: stel dat er geen spoorwegen waren geweest (counterfactual history).
In de twintigste eeuw bleek de macht van de autolobby zo groot, dat het onderhoud en de verdere uitbouw van het spoorwegnet stil kwam te liggen. Wat betreft het personenvervoer is alles op de auto gericht (of het vliegtuig voor de langere afstanden). De gevolgen zijn overal te zien. Er zijn nauwelijks mogelijkheden om je per trein te verplaatsen (zeker geen snelle) en de bouw van voorzieningen zoals winkels en dergelijke is uitsluitend op de autogebruiker gericht.
Wat betreft het goederenvervoer ligt het wat anders. Bijna dagelijks zien en horen we lange goederentreinen passeren (ook vaak ’s nachts met veel getoeter in de bewoonde gebieden).
Er zou wel nagedacht worden over de aanleg van hogesnelheidslijnen, maar volgens Jim is dit niet verder gekomen dan de tekentafel. Er wordt wel gekeken naar omschakeling van goederenverkeer op de weg naar computergestuurde (elektrische) vrachtwagens.

Video werkt niet.

De omgeving deed ook nu weer erg aan de Veluwe denken. Wel wat meer klimmetjes, maar de temperaturen wijken weer stevig af (boven de 30 C). Omdat we op tijd aan waren, heb ik weer wat fietskleren gewassen, die ik op natuurlijke wijze heb laten drogen.

De avond was een echte zomeravond inclusief geluiden van krekels en een volle maan.