Maandag 15 mei

      km stijging daling
High Springs, FL to  Palatka, FL 137 323 345

Vanmorgen voor dag en dauw opgestaan. We hadden besloten om half zeven te vertrekken om de hitte voor te zijn. Natuurlijk was ik om half zeven klaar (maar dan ook echt niet eerder, waarde TC Heerde teamgenoten) en Randy en ik bleven in onze traditie om als laatste te vertrekken. Vandaag reed Nik, de Zwitser met ons mee. Dat betekende dat een deel van het kopwerk door hem werd overgenomen. Het treintje groeide bij het doorkruisen van Gainesville. Vanuit Gainesville hadden we een prachtige trail (deels oude spoorbaan) door het groen.

Het voelde aan als een tocht door de jungle vanwege al het groen en de vochtige warmte. Het meest voorkomende wild waren eekhoorntjes, waarvan Burt er een heeft overreden (ze springen voor je wiel van links naar rechts en weer terug, niet te ontwijken). Na de trail hebben we het treintje gesplitst, of beter ik heb geprobeerd twee vertraagde wagonnetjes weer op het goede spoor te krijgen. We reden een kilometer of tien over een Jig Saw Puzzle asfaltweg. Stel je voor: elke vierkante meter van een asfaltweg is uiteengevallen in minimaal 20 stukjes en die zijn er in willekeurige volgorde weer in gelegd, maar minstens vijf stukjes daarvan zijn zoekgeraakt. De wegen in Florida zijn verder over het algemeen prima. Bij de tweede SAG was iedereen (goed door elkaar geschut) weer terecht.

Een poging om onderweg een lunch te nemen mislukte omdat we weer op een prachtige trail terecht waren gekomen. Het boemeltje werd weer een sneltrein toen Chris, die ons had ingehaald, zich af en toe aan kop nestelde. Toen hij merkte dat zijn tempo niet gevolgd kon worden, heeft hij zich wat laten afzakken en kon ik me uitleven met het tegen de wind in fietsen.

Het hotel ligt aan de St. Johnsrivier en ik heb een prachtig uitzicht. De laatste avond van onze tocht door de VS gaat zo beginnen.