Dinsdag 16 mei

      km stijging daling
Palatka, FL to  St. Augustine, FL 76 63 76

Vanmorgen een prachtige zonsopgang over de St. Johnsrivier. Het beloofde een mooie dag te worden. De laatste dag van onze tocht van West naar Oost.

We hadden gisteravond een gezellige afsluiting gehad. Larry en Chuck hadden een prachtige rapact over TransAmericaCycling gemaakt. Daarna kreeg iedere deelnemer een oorkonde met iets specifieks uit de tocht. Voor mij was de oorkonde gericht op mijn gebruik van uitsluitend gele Propel (electrolíeten sportdrank) en mijn fietstempo.  Ik kreeg de kwalificatie Flying Dutchman. Als cadeau kreeg ieder een nieuw T-shirt. Daarna het afsluitende diner in het motel.

We startten met een fotosessie.  Leuk om te vergelijken met de eerste sessie en te zien of er echt getekende gezichten zijn. Omdat ik als enige de route in mijn Garmin had en er nogal wat keren een afslag genomen moest worden, kreeg ik de twijfelachtige eer het hele peloton aan te voeren. Verder zouden we vandaag als groep bij elkaar blijven, dus het werd een echte wandeletappe.

Na aankomst in St. Augustine werden we door Chuck op de racefiets begeleid naar het strand. Het doopritueel van het voorwiel in de Atlantische Oceaan ontaarde in volledig kopje onder voor 14 in TAC wielershirts gehulde overstekers.

Het was vandaag emotioneel soms pittig voor me. Tijdens het fietsen kreeg ik het plotseling te kwaad met het idee dat de tocht bijna voorbij was. De duik in de oceaan spoelde de emotie weer weg. Chris en Astrid brachten me naar mijn motel. Daar heb ik allereerst alle wielerkleren gewassen. Een mooi ritueel om het einde van de tocht verder te markeren. Vanavond ben ik door Chris en Astrid meegenomen voor een smakelijk diner. Ook voor hen is de tocht voorbij.