Zaterdag 1 april

      km stijging daling
San Diego, CA to  Alpine, CA 53 847 339

Vandaag is het dan echt begonnen. We startten met het ritueel dat hoort bij de oversteek van coast to coast: de doop van het achterwiel in de oceaan, in ons geval de Stille Oceaan. Bij stralend weer (en wind in de rug) was het heerlijk fietsen. De eerste 10 mijl reden we als groep, omdat de route behoorlijk veel “links/rechts na zoveel meter” kende. Na het eerste stuk was er de eerste SAG stop: Support And Gear. Onze verzorgers Larry en Chuck stallen dan een grote collectie repen, fruit en dorstlessers uit. Verder kunnen de bidons daar weer gevuld worden.

Eenmaal aan ons zelf overgelaten bleek het niet eenvoudig de juiste weg te vinden en de groep van 12 fietsers viel al snel uit elkaar. De bebouwing bleef tijdens de hele tocht, ondanks dat het terrein steeds geaccidenteerder werd.  Rond een uur was het groepje van drie waarin ik fietste bij het motel. Afstand en hoogtemeters klopten aardig met de prognose.

Even de onvermijdelijke burger als lunch gebruikt en daarna “vrij” tot vijf uur voor de briefing van morgen: een ulta korte rit, maar met serieus klimwerk.